Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verkoopt muisjes uit het Sprookjesbos als souvenir

12-01-2020, 15.41 uur

Efteling-fans krijgen de kans om bijzondere figuren uit het Sprookjesbos in huis te halen. Herkenbare muisjes - bekend van verschillende sprookjestaferelen - worden nu verkocht als souvenir. Het gaat om replica's van beeldjes die in het attractiepark te vinden zijn, met kleine tandjes en kraaloogjes.

De muis, oorspronkelijk ontworpen door Anton Pieck, werd in 1972 geïntroduceerd in het Kabouterdorp. Later verschenen soortgelijke muizen bij onder andere De Wolf en de Zeven Geitjes (1975), Het Meisje met de Zwavelstokjes (2004), Assepoester (2009) en Pinokkio (2016). De dieren 'wonen' ook in veel kamers in het Efteling Hotel.

Wie een Efteling-muis mee naar huis wil nemen, kan terecht in de souvenirwinkel 't Aendencken in het Efteling Hotel. Die winkel is ook toegankelijk voor niet-hotelgasten. Eén muis kost 10 euro. Naar verluidt zijn er in totaal duizend exemplaren gemaakt.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be