Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisexploitant krijgt klappen omdat hij attractie niet stilzet

09-01-2020, 21.09 uur

Een 23-jarige Belg is aangeklaagd omdat hij een kermisexploitant zou hebben verwond. Olivier S. ging in september 2018 met zijn nichtje in de attractie Jump Street. Toen het meisje bang werd, vroeg hij de eigenaar om zijn bewegende bank te stoppen. Die weigerde dat, waarna S. de man zou hebben geslagen.

Het incident speelde zich af in Sint-Katelijne-Waver, niet ver van Antwerpen. S. bezocht de kermis samen met zijn nichtje en enkele familieleden. Omdat de uitbater zijn attractie niet stil wilde zetten, heeft de vader van het meisje op de noodstop gedrukt. Vervolgens zou S. de man twee klappen hebben gegeven.

De exploitant wil nu 2500 euro schadevergoeding. De openbaar aanklager eist daarnaast een boete van 400 euro en een gevangenisstraf van zes maanden. Die eis is zo hoog omdat de verdachte een flink strafblad heeft. Hij werd vorig jaar nog veroordeeld tot 35 maanden gevangenisstraf voor een diefstal.

Vrijspraak
S. ontkent en zegt dat alleen zijn broer en halfbroer klappen hebben uitgedeeld. Zijn advocaat heeft om vrijspraak gevraagd, weten Vlaamse media. Het vonnis volgt op 5 februari.Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be