Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland kiest voor nieuw prijsbeleid: twaalf verschillende entreeprijzen

14-01-2020, 09.29 uur

Toverland voert een groot aantal wijzigingen door op het gebied van de entreeprijs. Vorig jaar kostte een toegangsbewijs nog 33 euro aan de kassa en 31 euro op internet. Vanaf zaterdag 28 maart gelden nieuwe tarieven, die per dag kunnen verschillen. Bovendien krijgen bezoekers meer korting als ze hun bezoek ruim van tevoren plannen.

Het Limburgse attractiepark kiest voor vier verschillende prijscategorieën: Brons, Zilver, Goud en Platina. Op een speciale kalender is te zien welke prijzen wanneer gelden. Bij het bestellen van tickets moet een specifieke datum gekozen worden waarop het bezoek zal plaatsvinden.

Is dat een Brons-dag, dan kost een kaartje 29,50 euro aan de kassa en 27,50 euro online. Op een Zilver-dag bedraagt het tarief 33 euro aan de kassa en 31 euro op internet. Wie kiest voor een Goud-dag, is 34 euro kwijt aan de kassa en 32 euro via de Toverland-site. De Platina-prijs geldt voor de Midzomeravonden in juli en augustus en de Halloween Nights in oktober en november. Die dagen kosten 36 euro aan de kassa en 34 euro op internet.

Bijbetalen
Bezoekers die hun kaartje meer dan zes dagen op voorhand bestellen, krijgen geen 2 euro maar 7 euro korting op de kassaprijs. Dat resulteert in de tarieven 22,50 euro (Brons), 26 euro (Zilver), 27 euro (Goud) en 29 euro (Platina). Maar let op: de vooraf gekozen datum ligt in principe vast. Personen die toch op een andere dag besluiten langs te komen, moeten het verschil met de kassaprijs van die dag ter plekke bijbetalen.

Wie bijvoorbeeld ver van tevoren een Brons-ticket koopt voor 22,50 euro en langskomt op een Platina-dag waarop de kassaprijs 36 euro bedraagt, betaalt 13,50 euro extra om binnen te mogen. Andersom geldt dat ook. Als een bezoeker een Platina-ticket met een voorverkooptarief van 29 euro wil gebruiken op een Brons-dag (29,50 euro aan de kassa), moet bij de ingang 50 eurocent bijbetaald worden. En personen die eerst een Platina-dag uitkiezen en vervolgens besluiten om op een ándere Platina-dag langs te komen, betalen bij binnenkomst een supplement van 7 euro: het verschil tussen 29 en 36 euro.

Verwarring
Gaat dat ingewikkelde systeem, met twaalf verschillende tarieven, niet voor verwarring en problemen zorgen? Een woordvoerster van Toverland denkt van niet. "Door te werken met tickets op datum kunnen we nog beter garanderen dat het parkaanbod en de personeelsplanning aansluiten op het aantal bezoekers. Dat is prettig voor ons en onze gasten." Wie meer vrijheid wil, koopt een ticket zonder datum. Zo'n kaartje kost 33 euro voor de periode tot en met 10 juli en daarna 36 euro.

Andere Nederlandse pretparken doen het anders. Zo hanteren Duinrell, Attractiepark Slagharen, Avonturenpark Hellendoorn en Walibi Holland ook variabele entreeprijzen, maar dan zonder aparte ticketcategorieën en wisselende kortingsvoorwaarden. De Efteling heeft eerder aangekondigd dit jaar met vier verschillende categorieën te gaan werken, maar daar zijn tickets voor langere periodes geldig in plaats van op één specifieke dag. Ook is er geen extra vroegboekkorting. Efteling-bezoekers hoeven daardoor nooit bij te betalen als ze met een hoogseizoenkaartje langskomen op een laagseizoendag.

Rolstoel
Er verandert dit jaar meer bij Toverland. Zo gaan rolstoelgebruikers, die tot nu toe altijd gratis naar binnen mochten, nu entree betalen. Dat tarief wisselt tussen 14,75 euro (Brons), 16,50 euro (Zilver), 17 euro (Goud) en 18 euro (Platina). "Ook als rolstoelgebruiker kun je dankzij alle aanpassingen aan de attracties en speciale ingangen vrijwel alle attracties bezoeken", vult de voorlichtster aan.

Verder geldt het gereduceerde kindertarief straks niet meer voor bezoekers van 90 tot 120 centimeter, maar voor iedereen van 90 tot 140 centimeter. Ook voor kinderen verschillen de ticketprijzen voortaan per dag, afhankelijk van de verwachte drukte en het moment van bestellen.

Abonnementen
Jaarabonnementen (105 euro) worden niet duurder in 2020. Het parkeertarief van 10 euro per dag of 40 euro voor een abonnement blijft eveneens ongewijzigd. Het zomerseizoen van Toverland loopt tot en met zondag 8 november. Vanaf 22 februari is op geselecteerde dagen al het volledige park geopend, met de oude tarieven.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be