Alton Towers Resort

Grootste pretpark van Engeland bouwt Gangsta Granny: The Ride

09-01-2020, 15:09 uur | Reacties

Alton Towers, het grootste pretpark van Engeland, werkt aan een attractie met de intrigerende titel Gangsta Granny: The Ride. De attractie is gebaseerd op een gelijknamige kinderboek van de bekende Britse acteur en schrijver David Walliams. Komend voorjaar vindt de opening plaats.

Het boek Gangsta Granny uit 2011 gaat over de jongen Ben die zijn oma erg saai vindt, tot hij ontdekt dat ze stiekem actief is als juwelendief. Samen proberen ze de Britse kroonjuwelen te stelen. Van het boek zijn alleen in Groot-Brittannië al 1,75 miljoen exemplaren verkocht.


ZIE OOK: Engels pretpark maakt abonnementen goedkoper dan dagkaarten

De attractie begint als een tour langs de kroonjuwelen onder de noemer The Crown Jewels Tour. Al snel komen Ben en zijn oma in beeld. Ze vluchten het riool in en worden achternagezeten in Londen, waarna ze oog in oog komen te staan met de koningin. "Bezoekers zien, voelen, horen en ruiken het spannende verhaal terwijl ze rondtollen door de scènes", laat Alton Towers weten. Er wordt gebruikt van speciale effecten, waaronder videoprojecties.

Vrijevaltoren
Gangsta Granny: The Ride hoort bij het nieuwe themagebied The World Of David Walliams, op de oude plek van Cloud Cuckoo Land. Er komen ook twee kinderattracties: de bestaande draaimolen Gallopers Carousel wordt omgedoopt tot Royal Carousel en de vrijevaltoren Frog Hopper wordt getransformeerd tot Raj's Bouncy Bottom Burp.

Wat er met de nabijgelegen verkeerstuin Cuckoo Cars Driving School gaat gebeuren, is nog niet bekendgemaakt. Meet-and-greets en een souvenirwinkel maken het gebied compleet. Het nieuwe seizoen van Alton Towers start op zaterdag 21 maart.ZIE OOK: Video: Engels pretpark laat bezoekers door populair kinderboek wandelen

Reacties