Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Grootste pretpark van Engeland bouwt Gangsta Granny: The Ride

09-01-2020, 15.09 uur

Alton Towers, het grootste pretpark van Engeland, werkt aan een attractie met de intrigerende titel Gangsta Granny: The Ride. De attractie is gebaseerd op een gelijknamige kinderboek van de bekende Britse acteur en schrijver David Walliams. Komend voorjaar vindt de opening plaats.

Het boek Gangsta Granny uit 2011 gaat over de jongen Ben die zijn oma erg saai vindt, tot hij ontdekt dat ze stiekem actief is als juwelendief. Samen proberen ze de Britse kroonjuwelen te stelen. Van het boek zijn alleen in Groot-Brittannië al 1,75 miljoen exemplaren verkocht.

De attractie begint als een tour langs de kroonjuwelen onder de noemer The Crown Jewels Tour. Al snel komen Ben en zijn oma in beeld. Ze vluchten het riool in en worden achternagezeten in Londen, waarna ze oog in oog komen te staan met de koningin. "Bezoekers zien, voelen, horen en ruiken het spannende verhaal terwijl ze rondtollen door de scènes", laat Alton Towers weten. Er wordt gebruikt van speciale effecten, waaronder videoprojecties.

Vrijevaltoren
Gangsta Granny: The Ride hoort bij het nieuwe themagebied The World Of David Walliams, op de oude plek van Cloud Cuckoo Land. Er komen ook twee kinderattracties: de bestaande draaimolen Gallopers Carousel wordt omgedoopt tot Royal Carousel en de vrijevaltoren Frog Hopper wordt getransformeerd tot Raj's Bouncy Bottom Burp.

Wat er met de nabijgelegen verkeerstuin Cuckoo Cars Driving School gaat gebeuren, is nog niet bekendgemaakt. Meet-and-greets en een souvenirwinkel maken het gebied compleet. Het nieuwe seizoen van Alton Towers start op zaterdag 21 maart.Meer Alton Towers Resort
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be