Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dit is er aan de hand bij Joris en de Draak in de Efteling

08-01-2020, 15.44 uur

De sluiting van de dubbele houten achtbaan Joris en de Draak in de Efteling wordt veroorzaakt door een probleem met de ketting. Dat melden ingewijden aan Looopings. De populaire rollercoaster is al twee weken gesloten vanwege een technisch defect. Het attractiepark wil zelf niet zeggen wat er precies aan de hand is.

"Er moet een onderdeel vervangen worden dat niet standaard op voorraad is", luidt de officiële uitleg. Betrokkenen vertellen aan Looopings dat de volledige stalen ketting van beide banen - Water en Vuur - vervangen moet worden. Hoelang dat precies gaat duren, is niet duidelijk.

Joris en de Draak werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International (GCI). Afgelopen zomer kwam een GCI-achtbaan in het Duitse attractiepark Europa-Park in het nieuws toen de ketting tijdens een ritje brak. Het probleem in de Efteling lijkt echter los te staan van het voorval in Europa-Park.

Einddatum
Op de onderhoudskalender van de Efteling staat bij Joris en de Draak nog steeds de tekst "einddatum onbekend". Op dit moment zijn ook wildwaterbaan Piraña en waterachtbaan De Vliegende Hollander buiten gebruik in verband met werkzaamheden. Verder is stuntshow Raveleijn niet te zien.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be