Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park: 'Nieuwe versie Piraten in Batavia niet gebaseerd op Disney'

06-01-2020, 23.40 uur

Europa-Park gaat de nieuwe attractie Piraten in Batavia, die komende zomer opengaat, níet afkijken van Disney. Dat schrijft socialmedia-manager Sébastien Ganzer op Twitter. Het Duitse attractiepark staat erom bekend regelmatig leentjebuur te spelen bij Disney-parken. Dat was ook het geval bij de originele versie van Piraten in Batavia uit 1987.

Verschillende scènes waren schaamteloze kopieën van de Disney-attractie Pirates of the Caribbean, die sinds de jaren zestig in het Amerikaanse Disneyland in Californië staat. In 2018 werd Piraten in Batavia in Europa-Park verwoest door een brand. Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe, moderne versie.

"De 2020-versie van Piraten in Batavia wordt een volledig nieuwe attractie, met een nieuw verhaal, nieuwe helden en een nieuwe rode draad", belooft Ganzer. Hij geeft toe dat Europa-Park in het verleden niet altijd even origineel is geweest. "Het zou stom zijn om te ontkennen. Ja, de attractie uit 1987 was sterk gebaseerd op Disney's Pirates of the Caribbean, een voorbeeld voor de pretparkindustrie."

Knipogen
Maar dat is allemaal verleden tijd, aldus Ganzer. "De 2020-versie is niet gebaseerd op Disney-attracties. Het is een originele attractie." Wel zegt hij: "De nieuwe attractie zal echter knipogen naar en hommages aan het verleden bevatten."

Eén van de voorbeelden is een scène met een gevangenis, die ook voorkomt in Pirates of the Caribbean. "Dat was een publiekslieveling, dus die keert terug. Wel is de scène opnieuw ontworpen om in het nieuwe scenario te passen en het verhaal te dienen." Ganzer verheugt zich naar eigen zeggen op de "meeslepende decors en animatronics van de beste fabrikanten". "Ik heb vertrouwen in het kwaliteitsniveau."

Opzichtig
Europa-Park maakt zich al decennialang schuldig aan het opzichtig kopiëren van Disney. Andere voorbeelden zijn rondvaart Dschungel-Floßfahrt (gebaseerd op de Disney-attractie Jungle Cruise), spookhuis Geisterschloss (gebaseerd op Haunted Mansion), overdekte achtbaan Eurosat (gebaseerd op Spaceship Earth), de inmiddels verbouwde darkride Universum der Energie (gebaseerd op Ellen's Energy Adventure) en vliegsimulator Voletarium (gebaseerd op Soarin').Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be