Efteling

Hoogte en topsnelheid van nieuwe achtbaan Efteling bekend

06-01-2020, 17.25 uur | Reacties

De nieuwe achtbaan in de Efteling wordt geen attractie voor waaghalzen. Familieachtbaan Max & Moritz - een dubbele powered coaster - is slechts 6 meter hoog. Dat heeft het attractiepark vandaag bekendgemaakt. De topsnelheid zal 36 kilometer per uur bedragen.

Daarmee wordt Max & Moritz de laagste en traagste achtbaan in het hele park. Een bewuste keuze, omdat de baan geschikt moet zijn voor kinderen vanaf 4 jaar. De attractie vervangt de Bob, die 20 meter hoog was en 60 kilometer per uur ging. Een ander groot verschil is de minimumlengte. De Bob was geschikt voor iedereen die zelfstandig kon lopen, de nieuwe baan kent een minimumlengte van 1 meter.


ZIE OOK: Hoogste punt bereikt op bouwplaats nieuwe Efteling-achtbaan

De lage hoogte hangt samen met het achtbaantype: bij een powered coaster worden de treinen tijdens een ritje voortdurend elektrisch aangedreven. "Daardoor hoeven ze niet vanaf grote hoogte te vertrekken en kunnen de treinen in snelheid variëren", laat de Efteling weten.

Best hard
Volgens het park wordt de rit echter niet saai. "Doordat de treinen veel schuine en korte bochten maken, lijkt het alsof de achtbaan best hard gaat, terwijl de maximumsnelheid niet boven de 40 kilometer per uur uitkomt." Vandaag werden de eerste baandelen gemonteerd. De steunpilaren stonden al op hun plek.

ZIE OOK: Baandelen van nieuwe Efteling-achtbaan Max & Moritz gearriveerd

Reacties