Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Hoogte en topsnelheid van nieuwe achtbaan Efteling bekend

06-01-2020, 17.25 uur

De nieuwe achtbaan in de Efteling wordt geen attractie voor waaghalzen. Familieachtbaan Max & Moritz - een dubbele powered coaster - is slechts 6 meter hoog. Dat heeft het attractiepark vandaag bekendgemaakt. De topsnelheid zal 36 kilometer per uur bedragen.

Daarmee wordt Max & Moritz de laagste en traagste achtbaan in het hele park. Een bewuste keuze, omdat de baan geschikt moet zijn voor kinderen vanaf 4 jaar. De attractie vervangt de Bob, die 20 meter hoog was en 60 kilometer per uur ging. Een ander groot verschil is de minimumlengte. De Bob was geschikt voor iedereen die zelfstandig kon lopen, de nieuwe baan kent een minimumlengte van 1 meter.

De lage hoogte hangt samen met het achtbaantype: bij een powered coaster worden de treinen tijdens een ritje voortdurend elektrisch aangedreven. "Daardoor hoeven ze niet vanaf grote hoogte te vertrekken en kunnen de treinen in snelheid variëren", laat de Efteling weten.

Best hard
Volgens het park wordt de rit echter niet saai. "Doordat de treinen veel schuine en korte bochten maken, lijkt het alsof de achtbaan best hard gaat, terwijl de maximumsnelheid niet boven de 40 kilometer per uur uitkomt." Vandaag werden de eerste baandelen gemonteerd. De steunpilaren stonden al op hun plek.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be