Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Baandelen van nieuwe Efteling-achtbaan Max & Moritz gearriveerd

06-01-2020, 12.38 uurBeeld: @EftelingB, @RoyNEXT

In de Efteling zijn vanochtend de eerste baandelen van de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz gearriveerd. De groene en blauwe onderdelen werden halverwege december al gespot op een bedrijventerrein in de buurt. Vandaag kwamen de stukken rail aan op de bouwplaats in de Efteling, waar onmiddellijk begonnen werd met de opbouw.

Dat gaat hard: inmiddels staat een klein deel van de coaster al overeind. De afgelopen maanden werden de steunpilaren al op de juiste plek gezet. Het toekomstige baanverloop is daardoor nu al te herkennen. De bouwwerkzaamheden liggen op schema, vertelt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. In totaal zijn er ruim zestig baandelen nodig. Komend voorjaar vindt de opening plaats.

Max & Moritz wordt een dubbele powered coaster van de Duitse leverancier Mack Rides, met twee banen naast elkaar. De blauwe baan heet Max, de groene Moritz. Omdat de treinen worden aangedreven door elektriciteit in plaats van zwaartekracht, is er geen liftheuvel nodig. In de karretjes komen geluidsboxen. Het project kost 15 miljoen euro.

Klokkenmakerij
De attractie, gebouwd op de oude plek van de Bob, is bedoeld voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Er geldt een minimumlengte van één meter. Het achtergrondverhaal, gebaseerd op een Duits verhaal uit 1865, gaat over de twee kwajongens Max en Moritz die door hun moeder worden opgesloten in haar klokkenmakerij. Daar proberen ze vervolgens te ontsnappen.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be