Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
This is Holland

Vliegsimulator This is Holland: nieuwe directeur, hogere bezoekersaantallen

06-01-2020, 16.15 uur

De Amsterdamse attractie This is Holland heeft 2019 afgesloten met een stijging van het bezoekersaantal. Ruim 280.000 bezoekers stapten in de vliegsimulator, die in het najaar van 2017 openging. Dat zijn er 85.000 meer dan in 2018. Verder heeft de toeristische trekpleister sinds 1 januari officieel een nieuwe algemeen directeur.

Daarvoor is Frankwin van Beers aangetrokken, de oud-directeur van Wildlands Adventure Zoo Emmen. Hij had sinds 1 augustus al een interim-functie. "Om ons operationeel te ondersteunen", vertelt commercieel directeur Joost van Berkel aan Looopings. In december werd Van Beers gevraagd om algemeen directeur te worden.

Eerder trad Marc van den Broek, oud-manager van vakantiepark Walibi Village bij Walibi Holland, op als algemeen directeur ad interim. Van Beers was negen jaar lang dierentuindirecteur, eerst van het oude Dierenpark Emmen en later van opvolger Wildlands. Hij liet dat park in 2018 achter met miljoenen euro's verlies en tegenvallende bezoekersaantallen.

Techniek
Naast Van Beers en Van Berkel bestaat het managementteam van This is Holland uit Joost van der Wereld, verantwoordelijk voor de techniek, en René van Hell, verantwoordelijk voor de financiën. Operationeel manager Gwen Melcherts, die de attractie destijds mede heeft opgestart, vertrok in september 2018.

Een bezoek aan This is Holland draait om een simulator die inzittenden in zo'n negen minuten tijd over 22 plekken in Nederland laat vliegen. Het zogeheten flying theatre werd gebouwd door het Taiwanese bedrijf Brogent Technologies, in samenwerking met de Nederlandse fabrikant Vekoma. Voor de showelementen werd samengewerkt met de Leisure Expert Group uit Almere. De muziek is van Efteling-componist René Merkelbach.

Meer This is Holland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be