Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Experiment: Parc Astérix laat bezoekers betalen met armband

04-01-2020, 17.45 uur

Het Franse attractiepark Parc Astérix experimenteert met een nieuwe betaalmethode voor bezoekers. Tijdens de kerstperiode kunnen hotelgasten gebruikmaken van een speciale armband waarmee in het hele park afgerekend kan worden. Het systeem, bekend van verschillende muziekfestivals, wordt Pass Monétix genoemd.

De armband wordt geactiveerd met behulp van de officiële smartphone-app van Parc Astérix. Gebruikers koppelen hun Pass Monétix aan hun betaalkaart en stellen een bestedingslimiet in. Contant geld en pasjes zijn vervolgens niet meer nodig.

Een armband kan gebruikt worden in souvenirwinkels, restaurants en hotels. De contactloze betaaloplossing is bedoeld voor alle gezinsleden, dus ook kinderen. "Het doel is het vergemakkelijken van de bezoekerservaring voor gezinnen en jongeren die het park bezoeken", laat Parc Astérix weten.

Succes
Als de proef een succes blijkt, kunnen later ook reguliere gasten van het systeem gebruikmaken. Eerder was Parc Astérix al één van de eerste pretparken in Europa waar bezoekers eten kunnen bestellen met behulp van een app. Het park hoort bij de Franse groep Compagnie des Alpes, net als bijvoorbeeld Walibi Holland en Walibi Belgium.

Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be