Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Het Land van Ooit

Man bouwt failliet pretpark Land van Ooit tot in detail na met Lego

04-01-2020, 16.13 uur

Als het aan Paul Toxopeus ligt, gaat Het Land van Ooit nooit verloren. Hij heeft het Brabantse pretpark, dat in 2007 failliet ging, nauwgezet nagebouwd met behulp van Lego-steentjes. Dat was vrijdagavond te zien in het SBS-programma Man Bijt Hond.

"Het Land van Ooit was voor mij in mijn jeugd een plek om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur", vertelt Toxopeus, die vroeger gepest werd op school. Toen het park werd gesloten, was dat "even schrikken". "Ik ben er wel een tijd mee bezig geweest om dat een beetje te verwerken."

Nu, jaren later, heeft hij thuis een indrukwekkende Lego-replica van het themapark. Zo wekte de Ooit-fan onder andere de verschillende theaters, de vijver met soldaten en het iconische Roze Kasteel weer tot leven in miniatuur.

Uit de hand gelopen
"Ik deed het als kind al toen ik een jaar of 10 was", aldus Toxopeus. Na het faillissement pakte hij zijn oude hobby weer op. "En dat is totaal uit de hand gelopen kun je wel zeggen."

De uitzending van Man Bijt Hond is online terug te kijken. Het item over Het Land van Ooit begint na achtenhalve minuut.

Meer Het Land van Ooit
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be