Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Apenheul

Apenheul opent nieuw gebied met dwergapen en restaurant

18-06-2020, 15.37 uur

Dierenpark Apenheul in Apeldoorn heeft deze week een nieuw gebied geopend. Sinds begin vorig jaar werd er gebouwd aan een zogenoemd voedselbos met verschillende loslopende apen, een honderd meter lange insectenmuur en een nieuw restaurant met een terras, dat uitzicht biedt op een speeltuin.

De insectenmuur is volgens het park de grootste ter wereld. Wat het gebied bijzonder maakt, is dat de insectenmuur en de planten in de omgeving dienen als een belangrijke voedselbron voor de apen. "Dit betekent dat apen in dit gebied meer tijd besteden aan het zoeken naar eten en hun dieet hierop wordt aangepast", laat Apenheul weten. "Dit is uniek in dierentuinland."

De officiële opening werd woensdagochtend verricht door prinses Margriet, die symbolisch de dwergapen in het gebied naar buiten liet. Vervolgens kreeg ze van de verzorgers een uitleg over het voedselbos en de dieren.

Coronavirus
De prinses is beschermvrouwe van Stichting Apenheul. Aanvankelijk zou ze al in april naar Apenheul gaan voor de opening, maar die werd vanwege de uitbraak van het coronavirus uitgesteld.

Op de plek van de nieuwe dwergapenvallei stond eerder het hoofdgebouw van het park. De uitbreiding is ontworpen door architect Martijn de Geus, die vroeger gorillaverzorger was in Apenheul.Meer Apenheul
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be