Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Ethiopische acrobaten PortAventura spoorloos verdwenen

03-01-2020, 15.46 uur

Twee Ethiopische acrobaten die tijdelijk voor het Spaanse pretparkresort PortAventura World werkten, zijn vermoedelijk Europa ingevlucht. Het gaat om jonge vrouwen van 19 en 22 jaar oud. Ze traden op in een kerstshow, maar kozen eind december het hazenpad.

De vrouwen behoren tot een groep Afrikaanse artiesten die te zien is in de voorstelling Christmas World. Toen een busje het gezelschap op 30 december kwam oppikken, bleek dat de twee vrouwen niet in hun appartement waren. Hun paspoorten hadden ze laten liggen.

De vermissing is direct doorgegeven aan het attractiepark, dat een paar uur later de autoriteiten inlichtte. Die hebben foto's van de vrouwen verspreid om hun verblijfplaats te achterhalen. Op 1 januari gaf het duo zelf een teken van leven, al is onduidelijk waar ze zich precies bevinden. Ze zijn in ieder geval niet meer in Spanje.

Engels
Beide vrouwen spreken geen Engels, Spaans of Catalaans, melden Spaanse media. Het vermoeden bestaat dat ze in Europa een nieuw bestaan willen opbouwen.

De overige leden van de Afrikaanse groep blijven gewoon optreden in het pretpark in Salou. Christmas World is nog te zien tot 6 januari.



Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be