Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Krefeld

Veroorzakers van brand Duitse dierentuin melden zich bij politie

02-01-2020, 18.12 uur

De enorme brand in de Duitse dierentuin Zoo Krefeld werd veroorzaakt door drie vrouwen tussen de 30 en 60 jaar. Het gaat om een moeder met haar twee dochters die tijdens nieuwjaarsnacht vijf wensballonnen hebben opgelaten. Eén daarvan kwam hoogstwaarschijnlijk terecht op het dak van het apenhuis.

Wensballonnen zijn sinds 2009 verboden in Duitsland. De veroorzakers, die zich vrijwillig gemeld hebben bij de politie, wisten niet dat die regel ook geldt tijdens oud en nieuw. Ze bestelden de ballonnen op internet. Het drietal zegt ontzettend veel spijt te hebben van de actie.

De politie noemt het "moedig" en "fatsoenlijk" dat de vrouwen naar voren zijn gestapt. Ze worden verdacht van brandstichting door nalatigheid. Dat kan resulteren in een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar of een boete. Op restanten van de ballon werd een handschrift aangetroffen dat herleid kan worden naar de drie verdachten.

Verhuizen
Het Affentropenhaus uit 1975 was niet voorzien van een brandmeldsysteem. Zo'n dertig dieren kwamen om het leven. In eerste instantie werd gemeld dat alle dieren in het complex dood waren. Later bleek dat twee chimpansees de vuurzee overleefd hebben. Ze zijn lichtgewond. Later verhuizen ze waarschijnlijk naar een ander dierenpark.

Zoo Krefeld - net over de Duitse grens, bij Venlo - bleef ook vandaag gesloten voor publiek. Waarschijnlijk is de dierentuin vrijdag weer toegankelijk. Om ramptoerisme te voorkomen, wordt het apenhuis zo veel mogelijk aan het zicht van bezoekers onttrokken.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Zoo Krefeld
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be