Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park noteert ruim 5,7 miljoen bezoekers in 2019

02-01-2020, 16.34 uur

Europa-Park is hard op weg naar zes miljoen bezoekers per jaar. In 2019 brak het Duitse attractiepark opnieuw een record. Voor het eerst werden er meer dan 5,7 miljoen gasten verwelkomd, nog exclusief het nieuwe waterpark Rulantica. Een jaar eerder waren dat er nog zo'n 5,6 miljoen.

"De reeks bezoekersrecords wordt voortgezet", laat het park weten op social media. "Europa-Park behaalde het hoogste aantal bezoekers in de geschiedenis van het bedrijf." In 2019 werd het Scandinavische themagebied opnieuw opengesteld na een grote brand. Daar opende ook de nieuwe darkride Snorri Touren.

Verder werd het nieuwe themahotel Krønasår in gebruik genomen. Eind november opende waterpark Rulantica, dat uiteindelijk moet zorgen voor 700.000 tot 800.000 extra bezoekers per jaar. In 2018 werd al gesproken over een groei naar 6,5 miljoen jaarlijkse gasten voor Europa-Park en Rulantica samen.

Piraten
Dit jaar staat voor Europa-Park in het teken van de terugkeer van de darkride Piraten in Batavia. In 2018 werd de overdekte waterbaan verwoest door een grote brand. Komende zomer keren de piraten terug. De entreeprijs stijgt naar 55 euro.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be