Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Krefeld

Apenhuis in dierentuin afgebrand: 'Alle dieren dood'

01-01-2020, 10.29 uur

In de Duitse dierentuin Zoo Krefeld, net over de grens bij Venlo, is tijdens nieuwjaarsnacht een enorme brand uitgebroken. Daarbij ging het apenhuis bijna volledig in vlammen op. Volgens het park zijn alle dieren in het complex overleden. Het management spreekt over "een ongelofelijke tragedie".

De oorzaak van de verwoestende brand, die rond 00.30 uur ontstond, is nog niet bekend. Er wordt gedacht aan een wensballon. Het blussen heeft urenlang geduurd. Vanwege het incident blijft het dierenpark vandaag gesloten voor publiek. "Onze grootste angsten zijn werkelijkheid geworden", staat in een verklaring op Facebook. "Er zijn geen levende dieren meer in het apenhuis."

Het zogenoemde Affentropenhaus van tweeduizend vierkante meter opende in 1975. Er waren orang-oetans, laaglandgorilla's, chimpansees, klauwaapjes, agoeti's en verschillende vogelsoorten te vinden. Een andere groep laaglandgorilla's, gehuisvest in de GorillaGarten, bleef gespaard.

Meer Zoo Krefeld
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be