Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling-attractie De Vliegende Hollander tot in detail nagebouwd

27-12-2019, 22.23 uur

Een toegewijde gamer is 130 uur bezig geweest met het nabouwen van De Vliegende Hollander uit de Efteling. Dave Lancel van YouTube-kanaal Operateur maakte een bijna exacte kopie van de populaire waterachtbaan met behulp van pretparkspel Planet Coaster. In een YouTube-video laat hij het indrukwekkende eindresultaat zien.

"De Vliegende Hollander is de beste darkride die ik ken", staat in de beschrijving. "In combinatie met de ongelofelijk gedecoreerde wachtrij, het station en het exterieur zorgt dat voor een fantastische ervaring." Niet alleen de herkenbare buitenkant werd tot in de puntjes gekopieerd. De maker hield zich ook bezig met het interieur.

Lancel was ongeveer een jaar met het project bezig. Er waren meer dan 73.000 objecten voor nodig. Hij baseerde zich op foto's en video's van de Efteling-attractie. Eerder gebruikte Lancel het computerspel om de naastgelegen achtbaan Baron 1898 na te bouwen. Die creatie is ook te zien in de nieuwe simulatie.

Disneyland
Verder was de gamer eerder verantwoordelijk voor digitale remakes van Fenix uit Toverland, Taron uit Phantasialand en Big Thunder Mountain uit Disneyland Paris.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be