Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Zürich

Dierentuin schiet krokodil dood na bijten van verzorgster

26-12-2019, 17.24 uur

Een Zwitserse dierentuin heeft een krokodil doodgeschoten na het bijten van een verzorgster. De medewerkster van Zoo Zürich zat minutenlang met haar hand vast in de bek van het dier. Collega's probeerden de krokodil eerst nog af te leiden. Toen dat niet lukte, is besloten om de krokodil af te maken.

Het incident vond maandag plaats toen de verzorgster het krokodillenverblijf probeerde schoon te maken. De politie doet nog onderzoek naar de precieze omstandigheden. Normaal gesproken kunnen de krokodillen niet bij de verzorgers tijdens werkzaamheden.

De vrouw ligt nog steeds in het ziekenhuis, waar ze geopereerd is. Volgens de directie maakt ze het naar omstandigheden goed. Haar hand kan waarschijnlijk worden gered.

Mannetje
De Filippijnse krokodil - een mannetje van vijftien kilo - was ongeveer anderhalve meter lang. Het beest woonde sinds 2007 in Zürich. Naar schatting leven in het wild nog minder dan tweehonderd exemplaren.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Zoo Zürich
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be