Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-achtbaan Joris en de Draak voorlopig buiten gebruik

25-12-2019, 16.11 uurBeeld: @promenadefotos

Efteling-bezoekers kunnen tijdens de kerstdagen geen ritje maken in de houten achtbaan Joris en de Draak. De populaire rollercoaster is tot nader order buiten gebruik vanwege een technisch probleem. Dat bevestigt een woordvoerder aan Looopings.

Sinds gisteren staat de dubbele achtbaan stil. Daar komt voorlopig geen verandering in. "Er moet een onderdeel vervangen worden dat niet standaard op voorraad is", legt de voorlichter uit. "Op dit moment kunnen we niet inschatten hoeveel tijd de levering en vervanging in beslag gaat nemen."

De onverwachte sluiting komt op een onhandig moment, in de drukke kerstvakantie. "We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat de attractie zo snel mogelijk weer open kan", besluit de woordvoerder. Op de online onderhoudskalender van het attractiepark staat bij Joris en de Draak nu "einddatum onbekend".

Spoedreparatie
Afgelopen zomer ging Joris en de Draak ook onaangekondigd dicht, toen vanwege een spoedreparatie. De grote vuurspuwende draak naast de achtbaan is eveneens al geruime tijd kapot. Die wordt echter niet meer gerepareerd.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be