Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Station Antwerp

Verlieslijdend pretpark Comics Station wordt toch overgenomen door Plopsa

23-12-2019, 19.42 uur

De Belgische Plopsa Group gaat het verlieslijdende pretpark Comics Station Antwerp tóch overnemen. Het overdekte attractiepark in treinstation Antwerpen-Centraal dreigde failliet te gaan door tegenvallende bezoekersaantallen en financiële problemen. Door de verkoop kan een faillissement afgewend worden.

Looopings wist in juni al te melden dat Plopsa aasde op het pretpark. Enkele maanden later liet Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof weten dat hij geen interesse meer had. Er zouden te weinig mogelijkheden zijn door de kleine ruimte. "En het uitbreiden van de capaciteit zou een te grote investering vergen", luidde de uitleg toen.

Vandaag blijkt dat Plopsa wel degelijk de nieuwe eigenaar van het park wordt. "Je zou dit niet moeten zien als een reguliere verkoop, maar als een symbolische overname om een faillissement te voorkomen", zegt Van den Kerkhof nu. Maar hij had toch geen interesse meer? "Het park dreigde failliet te gaan, dat brengt natuurlijk een andere onderhandelingspositie met zich mee. We wilden de mensen van Comics Station ook niet in de kou laten staan."

Smurfen
Plopsa gaat de komende jaren zo'n 5 miljoen euro investeren in vernieuwingen en aanpassingen. Comics Station blijft in het teken staan van Belgische stripfiguren: Suske en Wiske, Jommeke, De Kiekeboes en Urbanus. De overeenkomst met Standaard Uitgeverij wordt verlengd. Wel neemt men hoogstwaarschijnlijk afscheid van De Smurfen. Over Lucky Luke is nog geen beslissing genomen.

Ook voegt Plopsa enkele Studio 100-karakters toe aan het park. "Sowieso Bumba en Maya de Bij", aldus Van den Kerkhof. Clown Bumba krijgt een dagelijkse show.

Solide toekomst
De huidige aandeelhouders van Comics Station, geopend in 2017, zijn Standaard Uitgeverij en de investeringsmaatschappijen PMV en Vermec. "We zijn ervan overtuigd dat we met de expertise van de Plopsa Group een goede optie genomen hebben op de uitbouw van een solide verdere toekomst van Comics Station Antwerp", laten zij weten in een gezamenlijke persverklaring.

Op dit moment is Comics Station al weken gesloten. Dat zal voorlopig ook zo blijven. Het is de bedoeling om de poorten in de voorjaarsvakantie weer te openen, onder een andere naam. "We denken met onze ervaring te kunnen werken aan een efficiëntere kostenstructuur en de bezoekersaantallen te verhogen", meldt Van den Kerkhof in een persbericht.Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Plopsa Station Antwerp
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be