Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Aquapark Reda

Pools zwembad presenteert eerste draaiende waterglijbaan van Europa

23-12-2019, 23.03 uur

In een Pools waterpark is Europa's eerste draaiende glijbaan gebouwd. Bezoekers van zwemparadijs Aquapark Reda, gelegen bij de Noord-Poolse stad Gdansk, kunnen binnenkort de AquaSpinner proberen: een combinatie van een reuzenrad en een waterglijbaan.

Ze nemen plaats in een band van vier personen die heen en weer glijdt door een draaiende brij van buizen. Vanwege de beperkte capaciteit geldt er een meerprijs van 4 Poolse zloty, ongeveer 1 euro. Een ritje duurt ongeveer negentig seconden. Inzittenden leggen in totaal 188 meter af.

Het rad maakt twee rotaties per minuut. YouTube-kanaal Tuberides mocht de toevoeging alvast uitproberen. "Dankzij de rotatie is de beleving totaal anders dan welke andere waterglijbaan ter wereld dan ook", staat in de beschrijving. "De video geeft eigenlijk geen goed beeld."

Gerstlauer
Voor de nieuwe attractie van het type slidewheel werkten de fabrikanten Wiegand en Gerstlauer met elkaar samen. Eerder opende al een exemplaar in China. De variant in Polen is de tweede ter wereld. Op dit moment bevindt de glijbaan zich nog in de testfase. De exacte openingsdatum is nog niet bekend.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be