Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
MagicLand

Italiaans pretpark verandert van naam

23-12-2019, 11.21 uur

Het Italiaanse attractiepark Rainbow MagicLand krijgt een andere naam. Omdat de samenwerking met de Italiaanse tv-studio Rainbow SpA wordt stopgezet, gaat het pretpark vanaf volgend jaar door het leven als MagicLand. Tegelijkertijd moeten enkele attracties aangepast worden.

Rainbow SpA is de firma achter animatieseries als Winx Club, Mia and Me en Huntik: Secrets and Seekers. Nu de licentie verdwijnt, ondergaan de darkride Pianeta Winx en de interactieve darkride Huntik 5D noodgedwongen een renovatie. Verder wordt het Winx-kasteel Castello Di Alfea omgebouwd tot een planetarium met de naam Cosmo Academy.

Ook wordt er een nieuw logo geïntroduceerd, met de bestaande mascotte Gattobaleno erin. Dat is een kat met een regenboogstaart. Het nieuwe seizoen begint op 28 maart.

Waterbaan
MagicLand opende in 2011. Er staan vijf achtbanen. Een jaar geleden werd al bekend dat de nieuwe eigenaar - investeringsmaatschappij Pillarstone - miljoenen euro's zou gaan investeren in nieuwe attracties en opknapbeurten. Afgelopen zomer opende de waterbaan Nui Lua.



Meer MagicLand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be