Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Dit wordt het thema van de nieuwe spinning coaster in Plopsaland

22-12-2019, 20.19 uur

De spectaculaire nieuwe achtbaan van Plopsaland De Panne wordt aangekleed als een "ondergronds station in Parijs". Dat vertelt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof aan Looopings. Hij laat ook een eerste ontwerp zien voor het stationsgebouw, met retro- en steampunkelementen. Daarvoor deed men wederom een beroep op huisontwerper Piet De Koninck.

Gisteren bracht het Vlaamse attractiepark al een computersimulatie naar buiten van de spinning coaster, die in 2021 opengaat. Het project heeft de werktitel Time Traveler gekregen. Dat is ook de naam van de soortgelijke achtbaan in het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City, waar Van den Kerkhof inspiratie vandaan haalde. De karretjes in Plopsaland krijgen hetzelfde uiterlijk als in Amerika.

De opzienbarende nieuwe achtbaan wordt een xtreme spinning coaster van de Duitse fabrikant Mack, met draaiende karretjes en twee lanceringen. Tijdens de rit gaan passagiers vijf keer over de kop. De aanwinst komt te liggen naast waterbaan SuperSplash.

Doelgroep
Opvallend genoeg kiest Plopsaland er vooralsnog niet voor om de attractie te koppelen aan een bestaand personage van moederbedrijf Studio 100. "Alles wat interessant is voor families met kinderen past perfect in onze doelgroep", vertelde directeur Van den Kerkhof daar onlangs over in de Looopings Podcast. "Bij voorkeur zijn dat Studio 100-karakters, maar we zijn er niet vies van om ook niet-Studio 100-karakters een plaatsje te geven."

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be