Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Dierenpark Pairi Daiza wil gigantische tropische kas bouwen

24-12-2019, 18.02 uur

Pairi Daiza, de best bezochte dierentuin van de Benelux, wil in 2025 een gigantische tropische kas openen. Het Belgische dierenpark hoopt tegen die tijd te groeien naar drie miljoen bezoekers per jaar. Dat zijn er een miljoen meer dan nu.

De kas zal 7 hectare beslaan en 20 meter hoog worden. Het complex moet ruimte bieden aan bedreigde dieren en planten, maar ook aan bezoekers. Die kunnen straks overnachten in de kas en zwemmen in een exotische lagune met wellness-gedeelte.

Het megaproject moet verrijzen op de oudste parkeerplaats van het park, gelegen aan de Rue de l'Abbaye. De totale investering is onderdeel van de ambitie om het park jaarrond te openen. In totaal investeert men naar verwachting 300 miljoen euro in vijf jaar.

Lawaai
De plannen vereisen nog wel een onafhankelijke impactstudie. Die moet duidelijk maken wat de effecten van de bouw zijn op onder meer het milieu en energieverbruik. Ook het verwachte lawaai en de verspreiding van geuren worden meegenomen.

Omwonenden hebben tijdens een voorlichtingsbijeenkomst aangedrongen op een mobiliteitsplan. De groei van het aantal bezoekers zou kunnen zorgen voor extra verkeersoverlast. Sommige mensen zijn bang dat Pairi Daiza de Rue de l'Abbaye wil privatiseren. Volgens de directeur is dat echter niet aan de orde.

Schildpadden
In Pairi Daiza staat sinds 2000 al een kleinere tropische kas: Oasis. Die heeft een oppervlakte van 7000 vierkante meter. Er zijn onder andere reuzenschildpadden, pinchéaapjes, dwergotters en rosse neushoornvogels te vinden.



Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be