Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling installeert interactieve toverspiegel in vernieuwde souvenirwinkel

21-12-2019, 20.28 uur

Efteling-bezoekers treffen vanaf vandaag een bijzondere spiegel aan in een souvenirwinkel. De winkel Spiegeltje, Spiegeltje, gelegen op het Anton Pieckplein, is voorzien van een interactieve toverspiegel. Kinderen kunnen daarin zien hoe nieuwe kleding hen zal staan.

De oude koopjeswinkel Loetiek werd onlangs omgebouwd tot een kostuumatelier. Er worden verkleedkleren voor jonge bezoekers verkocht. Wie voor de nieuwe spiegel gaat staan, kan met armbewegingen verschillende outfits op het scherm selecteren. Het systeem maakt gebruik van techniek die bewegingen detecteert.

Spiegeltje, Spiegeltje, ontworpen door Jeroen Verheij, werd vorig weekend officieel geopend. De naam van de winkel is een verwijzing naar de toverspiegel uit het sprookje van Sneeuwwitje. Kinderen kunnen zich er ook laten schminken.

Prototype
Eerder dit jaar ontwikkelde de Efteling al een interactieve spiegel die met mensen kan praten. Het gaat om een prototype van een voice-assistent, te vinden in een nieuwe groepsaccommodatie in vakantiepark Bosrijk.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be