Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Alsof het zo hoort: perkje op de plek van gesloopt sprookjeshuisje Efteling

21-12-2019, 18.33 uur | Reacties

Het huisje van Vrouw Holle in de Efteling is compleet van de aardbodem verdwenen. Afgelopen week werd het historische gebouw gesloopt en afgevoerd. Inmiddels is op die plek een perkje aangelegd, met houtsnippers, haagjes en piepkleine dennenboompjes omzoomd door schapenhekken.

Het gaat om een tijdelijke oplossing, om bezoekers in het drukke kerstseizoen niet te hoeven confronteren met schuttingen in het hart van het Sprookjesbos. Na de vorstperiode wordt begonnen met het opnieuw opbouwen van het huisje, maar dan met moderne materialen.

Dat moet ervoor zorgen dat het gebouw weer decennialang mee kan. Het huisje van Vrouw Holle stamt uit 1945, zeven jaar vóór de opening van het Sprookjesbos in 1952. Het bouwwerk werd in de loop der jaren gebruikt als souvenirwinkel, museum en fotostudio. Pas in 2006 nam Vrouw Holle haar intrek in het huis. Haar put, die onaangetast blijft, staat er wel al sinds '52.Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be