Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Engels pretpark maakt abonnementen goedkoper dan dagkaarten

19-12-2019, 23.58 uur

Het grootste attractiepark van Groot-Brittannië houdt er een merkwaardig prijsbeleid op na. Wie volgend jaar een bezoek wil brengen aan het Engelse pretpark Alton Towers, kan beter een abonnement bestellen dan een kaartje aan de kassa. Reguliere dagtickets zijn namelijk duurder dan een jaarabonnement.

Bezoekers die er in 2020 voor kiezen om aan de kassa een los entreebewijs te kopen, zijn 58 pond kwijt (zo'n 68 euro). Een Season Pass voor 2020 kost de komende weken tijdelijk 53 pond (ongeveer 62 euro) in plaats van 58 pond.

Daarmee krijgen abonnees toegang op alle openingsdagen tussen 21 maart en 8 november, met uitzondering van vrijdagen, zaterdagen en zondagen in augustus, halloweenevenement Scarefest en een vuurwerkfestival.

Parkeren
Een Premium Season Pass - inclusief parkeren - kost 17 pond extra (zo'n 20 euro). Zo'n jaarkaart is alleen niet geldig tijdens het vuurwerkfestival. Andere bezoekers betalen 6 pond per dag voor een parkeerplek (7 euro).

Alton Towers bestaat in 2020 veertig jaar. Het park opent een gebied met meerdere attracties rond de kinderboeken van David Walliams. Hij werd bekend dankzij de populaire tv-serie Little Britain. Ook is hij jurylid in de talentenjacht Britain's Got Talent. Sinds 2008 legt hij zich toe op het schrijven van kinderboeken. Daarvan zijn er wereldwijd al 33 miljoen verkocht.

Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be