Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Sprookjeshuisje Efteling binnen één dag met de grond gelijk gemaakt

18-12-2019, 14.08 uur

Het huisje van Vrouw Holle in de Efteling is van de ene op de andere dag volledig verdwenen. Van het historische gebouw uit 1945, in het hart van het Sprookjesbos, bleef alleen de stenen vloer op de benedenverdieping over. De rest van het bouwwerk werd razendsnel gesloopt en afgevoerd.

Het nostalgische gebouwtje was al geruime tijd in zeer slechte staat. Daarom wil de Efteling het huisje opnieuw opbouwen met moderne materialen, maar wel met hetzelfde uiterlijk als voorheen. In de week van 9 december begonnen de eerste voorbereidende werkzaamheden.

Gistermiddag is een groot deel van het bouwwerk ontmanteld. Op foto's van Twitter-gebruiker Axl Thirry is te zien hoe het oude rieten dak werd weggehaald. Inmiddels zit de klus erop. Bezoekers treffen aan de rand van het Herautenplein alleen nog bouwhekken aan. Dat blijft voorlopig nog even zo. Pas begin volgend jaar, na de vorstperiode, start de constructie van het nieuwe huisje.

Verhaal
"Zo kan het sprookje weer heel lang mee en kan Vrouw Holle het als vanouds laten sneeuwen in de Efteling", laat een woordvoerder weten. Het attractiepark heeft niet bekendgemaakt wanneer de megarenovatie afgerond moet zijn. De naastgelegen put van Vrouw Holle, waar al sinds 1952 het verhaal van het sprookje verteld wordt, blijft ondertussen gewoon in bedrijf.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be