Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Bizar ongeluk met draaimolen op Franse kerstmarkt

18-12-2019, 20.56 uurBeeld: @NR_Parthenay

Op de kerstmarkt in de Franse plaats Parthenay is een bizar ongeluk gebeurd met een draaimolen. Een gondel waarin drie kinderen zaten, brak afgelopen vrijdag tijdens een ritje af. Dat melden lokale media.

Het incident vond even voor 20.00 uur plaats. De gondel kwam eerst los van de draaimolen en viel vervolgens om. Ooggetuigen wisten de val te breken en evacueerden de kinderen.

De onfortuinlijke passagiers waren twee meisjes van 3 en 6 jaar en een jongen van 10 jaar oud. Ze zijn opgevangen door de lokale brandweer. Het 6-jarige meisje klaagde over pijn in haar benen en is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Schroef
De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Er is een losse schroef gevonden in de buurt van de draaimolen, maar het is nog niet duidelijk of er sprake was van slecht onderhoud. Mogelijk kon de gondel het gewicht van de drie kinderen gewoon niet aan.

De betreffende draaimolen staat al jaren op de kerstmarkt in Parthenay. In 2014 was er een defect aan de motor, maar dat werd snel opgelost. Er zijn naar verluidt nooit eerder ongelukken met de attractie gebeurd. De eigenaar beschikt over alle benodigde papieren.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be