Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Video: achter de schermen bij Nederlandse bouwer van kermisattracties

17-12-2019, 15.15 uur

Eén van de belangrijkste fabrikanten van kermisattracties bevindt zich in Nederland. Veel thrillrides op de kermis komen uit de fabriek van de firma KMG uit het Gelderse plaatsje Neede. In een nieuwe YouTube-video geeft het bedrijf een exclusieve blik achter de schermen.

KMG, dat staat voor Kroon Machinebouw Groep, werd in 1991 opgericht door Isje Kroon. Zijn oudste zoon Albert Kroon neemt tegenwoordig de dagelijkse leiding op zich. Jaarlijks produceert KMG dertien à veertien attracties. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan driehonderd KMG-attracties in gebruik.

In de ruim twaalf minuten durende video laat directeur Kroon zien wat erbij komt kijken om een kermisattractie te ontwerpen, te bouwen en te testen. Daarbij vertelt hij ook over veiligheidsmaatregelen en verlichting. In het filmpje komen verschillende in aanbouw zijnde rides voorbij. Verder laat Kroon een enorme hal zien met een openklappend dak, waardoor grote attracties ook binnen opgebouwd kunnen worden.



Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be