Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Staking in Frankrijk: Disneyland Paris niet bereikbaar met openbaar vervoer

15-12-2019, 11.56 uur

Door een grote staking in Frankrijk is Disneyland Paris al dagenlang niet of slecht bereikbaar met het openbaar vervoer. Vandaag rijden er bijvoorbeeld de hele dag geen treinen van en naar treinstation Marne-la-Vallee-Chessy, gelegen bij de ingang van de Disney-parken.

Er wordt sinds 5 december massaal gestaakt uit protest tegen plannen van de regering om het pensioenstelsel te hervormen. De afgelopen weken was er meestal slechts enkele uren per dag treinverkeer mogelijk, tijdens de spits. Nu ligt het volledige openbaar vervoer plat. Het is nog onduidelijk tot wanneer de stakingen gaan duren.

De gebeurtenissen hebben ook gevolgen voor de hogesnelheidstreinen TGV, Eurostar en Thalys. "Als gevolg van sociale spanningen is het treinverkeer in Frankrijk zwaar verstoord", staat op de site van Thalys. "Ook het openbaar vervoer (metro, bus, tram en RER) ondervindt hinder waardoor het moeilijk is om zich te verplaatsen in en naar de Parijse regio."

Attracties
Disneyland Paris houdt bezoekers via de omroepinstallaties in de parken op de hoogte van de verstoringen in het openbaar vervoer. De attracties en restaurants zijn wel gewoon geopend zoals gepland.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be