Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Volk van Laaf kampt met houtworm: Efteling pakt huisjes aan

10-12-2019, 12.37 uur

Het Volk van Laaf in de Efteling heeft last van houtworm. Dat bevestigt een woordvoerder van het attractiepark aan Looopings. Op verschillende plaatsen in het Lavendorpje vinden momenteel werkzaamheden plaats. Een paar gebouwtjes zijn afgesloten.

Zo zijn Lijn's Zweefhuys en Lal's Brouwhuys momenteel niet toegankelijk. In het Zweefhuys werd de volledige vloer verwijderd. Het is niet duidelijk tot wanneer de renovaties gaan duren. Er wordt geen melding van gemaakt op de openbare onderhoudskalender van de Efteling.

Houtworm kan houtconstructies, waaronder vloeren, meubels en andere houten voorwerpen, beschadigen of vernielen. "Op sommige plekken is er inderdaad sprake van houtworm, maar dat wordt allemaal zo weer opgelost tijdens het onderhoud", aldus de Efteling-voorlichter. "Het is één van de punten waar tijdens de werkzaamheden aandacht voor is."

Ontworpen
Het Volk van Laaf, bedacht en ontworpen door Ton van de Ven, is sinds 1990 in de Efteling te vinden.





Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be