Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Medewerkers Disneyland Paris geëvacueerd vanwege instortingsgevaar

08-12-2019, 14.42 uur

Een kantoorpand van Disneyland Paris staat op instorten. Afgelopen donderdag werden gevaarlijke scheuren aangetroffen in een grote loopbrug die twee delen van het gebouw met elkaar verbindt. Aanwezige medewerkers moesten geëvacueerd worden.

Voorlopig kan een groot deel van de kantoren niet meer gebruikt worden. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de Franse krant Le Parisien. Het gebouw bevindt zich in de gemeente Serris, vlakbij de Disney-parken.

Onder andere de socialmedia-afdeling van Disneyland Paris is er gehuisvest. De personeelsleden zijn tijdelijk elders ondergebracht. Alle deuren naar het gedeelte dat op instorten staat, werden gebarricadeerd.

Schuldige
Het zogeheten Greenwich-gebouw werd pas op 16 juni 2016 officieel geopend. Hoe het kan dat zo'n nieuw gebouw nu al dreigt in te storten, is niet duidelijk. De eigenaar van het pand wil naar eigen zeggen eerst de situatie onder controle krijgen voordat er een schuldige aangewezen kan worden.

Greenwich telt vijf verdiepingen met in totaal 11.300 vierkante meter aan kantoorruimte. Disney verhuurt een deel van het gebouw aan het Franse investeringsfonds PERIAL. Bij de inhuldiging sprak Disney in een persbericht over "het bewijs van de dynamische en uitzonderlijke ontwikkeling van de stad Val d'Europe".

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be