Disneyland Paris

Medewerkers Disneyland Paris geëvacueerd vanwege instortingsgevaar

08-12-2019, 14:42 uur | Reacties

Een kantoorpand van Disneyland Paris staat op instorten. Afgelopen donderdag werden gevaarlijke scheuren aangetroffen in een grote loopbrug die twee delen van het gebouw met elkaar verbindt. Aanwezige medewerkers moesten geëvacueerd worden.

Voorlopig kan een groot deel van de kantoren niet meer gebruikt worden. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de Franse krant Le Parisien. Het gebouw bevindt zich in de gemeente Serris, vlakbij de Disney-parken.


ZIE OOK: Staking in Disneyland Paris voorlopig afgewend

Onder andere de social media-afdeling van Disneyland Paris is er gehuisvest. De personeelsleden zijn tijdelijk elders ondergebracht. Alle deuren naar het gedeelte dat op instorten staat, werden gebarricadeerd.

Schuldige
Het zogeheten Greenwich-gebouw werd pas op 16 juni 2016 officieel geopend. Hoe het kan dat zo'n nieuw gebouw nu al dreigt in te storten, is niet duidelijk. De eigenaar van het pand wil naar eigen zeggen eerst de situatie onder controle krijgen voordat er een schuldige aangewezen kan worden.

Greenwich telt vijf verdiepingen met in totaal 11.300 vierkante meter aan kantoorruimte. Disney verhuurt een deel van het gebouw aan het Franse investeringsfonds PERIAL. Bij de inhuldiging sprak Disney in een persbericht over "het bewijs van de dynamische en uitzonderlijke ontwikkeling van de stad Val d'Europe".

ZIE OOK: Medewerkster Disneyland Paris doet zelfmoordpoging in souvenirwinkel

Reacties