Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling gaat historisch sprookjeshuisje alsnog slopen

08-12-2019, 22.06 uurBeeld: @promenadefotos

De Efteling begint komende week alsnog met de sloop van een historisch bouwwerk in het Sprookjesbos. Het huisje van Vrouw Holle, dat al bijna 75 jaar oud is, gaat volledig tegen de vlakte. Begin 2020 wordt het gebouwtje vervolgens opnieuw opgebouwd met moderne, degelijkere materialen.

Eigenlijk zou de sloop al in september plaatsvinden. De werkzaamheden werden toen op het laatste moment uitgesteld. Destijds was voor de klus volgens de onderhoudskalender twee maanden uitgetrokken. Hoelang de Efteling nu verwacht bezig te zijn, is niet duidelijk. Vrouw Holle komt niet meer voor op de officiële Efteling-kalender.

Het huisje is al geruime tijd in zeer slechte staat. Begin dit jaar bleek zelfs dat er een gapend gat zit in één van de zijmuren. De Efteling heeft inmiddels ervaring met het slopen en opnieuw opbouwen van oude gebouwen. Zo werd in 2016 het huisje van de grootmoeder van Roodkapje helemaal vervangen.

Blokhut
Het onderkomen van Vrouw Holle stamt uit 1945. Dat is zeven jaar vóór de opening van het Sprookjesbos. Wat ontstond als een eenvoudige blokhut, werd begin jaren vijftig voorzien van een laag cement en een nieuw dak.

Het huisje was achtereenvolgens in gebruik als souvenirwinkel en museum. Pas in 2006 nam Vrouw Holle haar intrek in het gebouw. De naastgelegen put staat er al wel sinds 1952.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be