Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling gaat historisch sprookjeshuisje alsnog slopen

08-12-2019, 22.06 uur | ReactiesFoto: @promenadefotos

De Efteling begint komende week alsnog met de sloop van een historisch bouwwerk in het Sprookjesbos. Het huisje van Vrouw Holle, dat al bijna 75 jaar oud is, gaat volledig tegen de vlakte. Begin 2020 wordt het gebouwtje vervolgens opnieuw opgebouwd met moderne, degelijkere materialen.

Eigenlijk zou de sloop al in september plaatsvinden. De werkzaamheden werden toen op het laatste moment uitgesteld. Destijds was voor de klus volgens de onderhoudskalender twee maanden uitgetrokken. Hoelang de Efteling nu verwacht bezig te zijn, is niet duidelijk. Vrouw Holle komt niet meer voor op de officiële Efteling-kalender.


ZIE OOK: Efteling stelt sloop van sprookjeshuisje uit

Het huisje is al geruime tijd in zeer slechte staat. Begin dit jaar bleek zelfs dat er een gapend gat zit in één van de zijmuren. De Efteling heeft inmiddels ervaring met het slopen en opnieuw opbouwen van oude gebouwen. Zo werd in 2016 het huisje van de grootmoeder van Roodkapje helemaal vervangen.

Blokhut
Het onderkomen van Vrouw Holle stamt uit 1945. Dat is zeven jaar vóór de opening van het Sprookjesbos. Wat ontstond als een eenvoudige blokhut, werd begin jaren vijftig voorzien van een laag cement en een nieuw dak.

Het huisje was achtereenvolgens in gebruik als souvenirwinkel en museum. Pas in 2006 nam Vrouw Holle haar intrek in het gebouw. De naastgelegen put staat er al wel sinds 1952.

ZIE OOK: Zo camoufleert de Efteling een afbrokkelend gebouwtje

Reacties