Efteling

Moderne nieuwe Efteling-hoodie met Langnek in de hoofdrol

03-12-2019, 18.09 uur | Reacties

De Efteling verkoopt sinds deze week een hippe nieuwe hoodie. Op het grijze kledingstuk staat een abstracte zwart-wit-afbeelding van sprookjesfiguur Langnek, met daarvoor het woord 'Efteling' in een rood vlak met witte letters. De hoodie kost 30 euro per stuk.

Efteling-fans kunnen het warme souvenirtje aanschaffen bij de souvenirwinkel In den Ouden Marskramer, tegenover het Carrouselpaleis. Dat is naast de hoofdingang van het Sprookjesbos.


ZIE OOK: Nieuwe kersttrui Efteling in het teken van Langnek

Voorlopig staat de hoodie op zichzelf. "Maar dat wil niet zeggen dat het uitgesloten is dat er ooit soortgelijke producten in dezelfde stijl gaan volgen", laat een Efteling-woordvoerder aan Looopings weten. Naast de grijze trui bracht het attractiepark onlangs ook een Langnek-kersttrui op de markt.

Prinses
Langnek is één van de personages uit het sprookje van De Zes Dienaren, dat niet zo bekend is bij het grote publiek. Het verhaal gaat over een prins die zes hulpjes inschakelt om een opdracht van een gemene koningin te vervullen, zodat hij met een prinses mag trouwen. Daarbij komt de lange nek van Langnek van pas: hij kan alles zien wat er op de wereld gebeurt.

ZIE OOK: Efteling verplaatst ingang Sprookjesbos vanwege werkzaamheden

Reacties