Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Beer uit nieuwe Efteling-attractie Fabula te zien als animatronic

03-12-2019, 12.22 uur

De beer uit de nieuwe 4D-film Fabula in de Efteling is nu ook in levenden lijve te ontmoeten. In de ruimte na de bioscoopzaal, de zogeheten Dierenwereld, zit hij bovenop een grote rots. Op zijn hoofd zit de eekhoorn uit de film.

Het gaat niet om een volledig nieuw figuur: de Efteling heeft een oude animatronic van een panda, uit de tijd van voorloper PandaDroom, hergebruikt. De vorm en de bewegingen van de beer komen overeen met zijn voorganger. Het masker is helemaal vervangen.

De andere animatronic-dieren in de Dierenwereld bleven ongewijzigd. Dat zijn een ijsbeer, een aap, een schildpad en een leeuw, destijds gemaakt door de gespecialiseerde firma Joop van den Heuvel uit Venlo. De laatste drie dieren komen ook voor in de nieuwe film.

Investering
Fabula, een investering van 3,5 miljoen euro, gaat aanstaande vrijdag open voor het grote publiek. De afgelopen dagen mochten medewerkers en abonnementhouders alvast een kijkje nemen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be