Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Neonazi's flyeren bij Zweeds pretpark

01-12-2019, 12.52 uur

Het Zweedse pretpark Liseberg, gelegen in de stad Göteborg, heeft onlangs ongewenst bezoek gehad. Een groep neonazi's kwam vorige week samen om folders uit te delen bij de ingang van het attractiepark. Het ging om leden van de racistische Scandinavische verzetsbeweging NMR, die er extreme ideeën op nahouden. Zo prijzen ze het werk van Adolf Hitler.

"Dit is niet iets waar Liseberg achter staat, het heeft niet met ons te maken", meldt een woordvoerster van het park aan Zweedse media. Na klachten van bezoekers werden de neonazi's weggestuurd door beveiligers, maar zij weigerden te vertrekken. Daarop is de politie ingeschakeld.

Agenten gingen met de menigte in gesprek. Naar schatting waren er tussen de twaalf en veertien personen aanwezig. Uiteindelijk zijn ze naar het centrum van Göteborg gewandeld. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt voor verstoring van de openbare orde.

Hitlergroet
Liseberg heeft vaker last van nazi's. In 2017 protesteerden leden van de NMR nog op het parkeerterrein van het park. Eerder dit jaar bleek dat bezoekers op actiefoto's massaal de Hitlergroet brengen.

Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be