Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Neonazi's flyeren bij Zweeds pretpark

01-12-2019, 12.52 uur | Reacties

Het Zweedse pretpark Liseberg, gelegen in de stad Göteborg, heeft onlangs ongewenst bezoek gehad. Een groep neonazi's kwam vorige week samen om folders uit te delen bij de ingang van het attractiepark. Het ging om leden van de racistische Scandinavische verzetsbeweging NMR, die er extreme ideeën op nahouden. Zo prijzen ze het werk van Adolf Hitler.

"Dit is niet iets waar Liseberg achter staat, het heeft niet met ons te maken", meldt een woordvoerster van het park aan Zweedse media. Na klachten van bezoekers werden de neonazi's weggestuurd door beveiligers, maar zij weigerden te vertrekken. Daarop is de politie ingeschakeld.

Agenten gingen met de menigte in gesprek. Naar schatting waren er tussen de twaalf en veertien personen aanwezig. Uiteindelijk zijn ze naar het centrum van Göteborg gewandeld. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt voor verstoring van de openbare orde.

Hitlergroet
Liseberg heeft vaker last van nazi's. In 2017 protesteerden leden van de NMR nog op het parkeerterrein van het park. Eerder dit jaar bleek dat bezoekers op actiefoto's massaal de Hitlergroet brengen.

Meer Liseberg
Reacties