Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: dit zijn de scènes van de nieuwe 4D-film Fabula in de Efteling

30-11-2019, 16.10 uur | Reacties

Hoewel de Efteling-attractie Fabula pas over een week opengaat, zijn er al een hoop beelden van de nieuwe 4D-film naar buiten gebracht. Die verraden een hoop over de inhoud van het verhaal, dat draait om een beer en een eekhoorn. Fabula volgt dezelfde opbouw als voorganger PandaDroom, met drie verschillende scènes die zich in verschillende ecosystemen afspelen.

Waar toeschouwers van PandaDroom achtereenvolgens werden meegenomen naar de Noordpool, de oceaan en het oerwoud, werd bij Fabula gekozen voor de savanne, de oceaan en het oerwoud. Daardoor kon de speelruimte naast de bioscoopzaal, de zogeheten Dierenwereld, grotendeels ongewijzigd blijven.


ZIE OOK: Video: Efteling geeft blik achter de schermen bij nieuwe attractie Fabula

In de Dierenwereld zijn namelijk animatronics te vinden van onder andere een schildpad, een aap, een leeuw en een panda. De leeuw kwam nooit voor in de PandaDroom-film. In de nieuwe productie speelt het roofdier wel een rol. Ook reuzenpanda's komen voorbij, als een knipoog naar de verdwenen film.

Zeeleeuw
In Fabula zorgt zandkabouter Klaas Vaak, vliegend op zijn uil Oehoe Houdoe, ervoor dat een knorrige beer een wijze les leert. Het beest wordt achtereenvolgens getransformeerd tot een struisvogel, een zeeleeuw en een aap. De speelse eekhoorn gaat met hem mee.

De personages werden ontwikkeld door Efteling-ontwerper Jeroen Verheij. Op basis van zijn tekeningen creëerde de gerenommeerde Britse studio Aardman Animations de uiteindelijke 4D-film. Efteling-huiscomponist René Merkelbach is verantwoordelijk voor de soundtrack. De ombouw van PandaDroom naar Fabula kostte 3,5 miljoen euro.

ZIE OOK: Efteling toont trailer van nieuwe 4D-film Fabula, openingsdatum gewijzigd

Reacties