Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling geeft blik achter de schermen bij nieuwe attractie Fabula

29-11-2019, 15.41 uur | Reacties

Hoe is de nieuwe Efteling-attractie Fabula tot stand gekomen? In een YouTube-video van bijna veertien minuten geeft de Efteling een uitgebreide blik achter de schermen bij de ontwikkeling van de 4D-film. Zo komen ontwerper Jeroen Verheij, componist René Merkelbach, ontwerpcoördinator Peter Koppelmans en regisseur Steve Harding-Hill van de Britse studio Aardman Animations aan het woord. Ook wordt de kijker getrakteerd op een hoop exclusieve beelden én de soundtrack.

Fabula is de opvolger van de 4D-film PandaDroom, die onlangs na zeventien jaar voor het laatst te zien was. Al drie jaar geleden begon de Efteling met het verhaal van de nieuwe film, over een vrolijke eekhoorn en een knorrige beer. Zij worden met hulp van zandkabouter Klaas Vaak getransporteerd naar de savanne, de oceaan en de jungle. Tijdens de reis leert de beer een wijze levensles.

Ook de techniek in de bioscoopzaal is vernieuwd. Projectleider Jacco Ophorst spreekt over "de nieuwste laserprojectoren, een nieuw scherm en super geluid". De oude projectoren waren zelfs zo oud dat ze naar een museum zijn gegaan, aldus Ophorst. Bovendien worden alle effecten in de stoelen, die de afgelopen jaren vaak kapot waren, in ere hersteld.

Previews
Verder krijgen het restaurant en de souvenirwinkel bij de uitgang een nieuwe opzet. Fabula gaat op vrijdag 6 december om 13.00 uur open voor publiek. Tot die tijd zijn er al previews voor medewerkers, abonnementhouders en journalisten.Meer Efteling
Reacties