Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling vernieuwt Symbolica: drie nieuwe animatronics en meer interactiviteit

01-12-2019, 10.00 uur | Reacties

De Efteling-attractie Symbolica krijgt een opvallende opknapbeurt. Om de ritbeleving te verbeteren, worden binnenkort drie nieuwe bewegende figuren - zogeheten animatronics - geïnstalleerd. Ook wordt er extra interactiviteit toegevoegd aan de rit. Dat bevestigt een Efteling-woordvoerder aan Looopings.

Symbolica opende in de zomer van 2017. In het Paleis der Fantasie worden bezoekers welkom geheten door de strenge lakei O.J. Punctuel voor een audiëntie bij de koning. Mascotte Pardoes heeft echter een ander plan: hij laat de gasten zittend in Fantasievaarders een ritje maken door de geheime vertrekken van het paleis.

Efteling-directeur Fons Jurgens vertelde eerder dat Symbolica de "nieuwe nummer één-attractie" van het park moest worden. "Dat was ook echt onze doelstelling: om Droomvlucht van de troon te gaan stoten." Tweeënhalf jaar na de officiële opening is de Efteling kennelijk nog niet 100 procent tevreden. Er wordt nog steeds gesleuteld aan de 35 miljoen euro kostende attractie.

Touchscreens
Binnenkort verschijnen er drie nieuwe animatronics van O.J. Punctuel, in de vorm van een ridder. Hij laat zich dan ook zien in het Schatten Boudoir, de Muziek Salon en het Helden Kabinet. "Daar probeert hij de gasten te overtuigen om de tour van Pardoes niet af te maken", legt de voorlichter uit. "Zij kunnen op dat moment kiezen of ze de tour willen vervolgen door het interactieve dashboard te gebruiken." Dat zijn de touchscreens op de eerste rij van de karretjes.

Wat er precies gebeurt als passagiers hun keuze opgeven, blijft nog een verrassing. De aanpassingen vinden plaats na sluitingstijd, zodat Symbolica overdag gewoon operationeel kan blijven. Vanaf maandag 9 december zijn de nieuwe animatronics te zien. Ze staan dan nog wel stil. Bij aanvang van de kerstvakantie moeten de vernieuwingen zijn afgerond.

Verhaal versterken
Wat wil de Efteling bereiken met deze wijzigingen? "Door O.J. Punctuel toe te voegen aan deze ruimtes willen we het verschil in de drie tours extra benadrukken en het verhaal versterken", luidt de uitleg. Symbolica bestaat uit drie verschillende routes. Bezoekers kunnen in de wachtrij kiezen voor de Schattentour, de Muziektour en de Heldentour. O.J. Punctuel is nu al op twee plekken als animatronic te vinden: in de voorshow - de Vestibule - en de Koningszaal.

Meer Efteling