Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: zo werkt digitaal eten bestellen in de Efteling

30-11-2019, 14.05 uurBeeld: Eftelwesley

Wie honger heeft gekregen tijdens een dagje Efteling, kan sinds deze week ook digitaal eten bestellen. Het gaat om een proef bij horecapunt De Hongerige Machinist, onderdeel van Station de Oost. In een nieuwe YouTube-video laat een Efteling-fan zien hoe het bestelproces precies werkt.

Eten bestellen kan op elk willekeurig moment, bijvoorbeeld tijdens het wachten voor een attractie. Bezoekers kunnen in de officiële Efteling-app het snackrestaurant De Hongerige Machinist opzoeken en het menu bekijken. Daar kunnen ze hun snacks en drankjes aanvinken.

Opvallend is dat gebruikers niet volledig vrij zijn om zelf een tijdstip in te vullen waarop ze de bestelling willen ophalen. Ze kunnen alleen kiezen uit tijdstippen die steeds een kwartier verspringen, bijvoorbeeld 14.00 uur, 14.15 uur óf 14.30 uur. Wie graag wil eten om 14.10 uur, komt bedrogen uit.

Buitenlands
Er zijn dertien verschillende betaalmethodes beschikbaar, waarbij de Efteling ook heeft gedacht aan buitenlandse gasten die niet beschikken over iDeal of een creditcard. Abonnementhouders krijgen normaal gesproken 5 procent korting op eten en drinken, maar dat werkt nog niet in de app.

Als de nieuwe digitale functionaliteit een succes blijkt, wordt het concept op meer horecalocaties doorgevoerd. Tijdens de testfase blijft de kassa van De Hongerige Machinist gewoon geopend voor reguliere bestellingen.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be