Plopsa Station Antwerpen

Verlieslijdend Belgisch pretpark al drie weken dicht, kaartverkoop gestopt

28-11-2019, 12:21 uur | Reacties

De toekomst ziet er niet rooskleurig uit voor het overdekte pretpark Comics Station Antwerp. Het attractiepark in treinstation Antwerpen-Centraal kampt met tegenvallende bezoekersaantallen en hoge schulden. Op dit moment is de kwakkelende bestemming al meer dan drie weken onverhoopt gesloten.

Volgens de officiële lezing vinden er werkzaamheden plaats. Of dat echt klopt, valt te bezien. Er worden geen details gegeven. De online ticketverkoop voor alle data is volledig stopgezet, zelfs voor de kerstvakantie.


ZIE OOK: Belgisch pretpark Comics Station kan rekeningen niet meer betalen

"Op zaterdag 16 en zondag 17 november zal Comics Station uitzonderlijk gesloten zijn, wegens onderhoudswerken", liet het park op 14 november via Facebook weten. "Het weekend erna zijn we weer open!" Op 19 november kwam er opnieuw slecht nieuws: "Zaterdag 23 en zondag 24 november blijft Comics Station gesloten wegens technisch onderhoud."

Spijt
Wie nu naar de website van het park gaat, leest: "Op zaterdag 30 november en zondag 1 december zal Comics Station uitzonderlijk gesloten zijn, wegens onderhoudswerken." Op Facebook vult men aan: "Met spijt in het hart moeten we melden dat Comics Station volgend weekend ook dicht blijft. Het hele team werkt enorm hard om jullie zo snel mogelijk weer te kunnen ontvangen." Het bericht is precies één keer geliket.

Het heeft er alle schijn van dat de aanhoudende financiële problemen het pretpark parten spelen. Er wordt al maanden gezocht naar een nieuwe eigenaar, tot nu toe zonder resultaat. De huidige aandeelhouder van Comics Station is de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV. Een woordvoerder van PMV was niet bereikbaar voor commentaar.

Attracties
Comics Station Antwerp ging in 2017 open. Er staan verschillende attracties die in het teken staan van stripfiguren. In het openingsjaar werd 1,9 miljoen euro verlies geleden. Vorig jaar bedroeg het verlies 2,7 miljoen euro. In eerste instantie rekenden de initiatiefnemers op 250.000 bezoekers per jaar. In 2018 waren dat er uiteindelijk 150.000, 40 procent minder dan was ingecalculeerd.

ZIE OOK: Verlieslijdend pretpark Antwerpen voorlopig gered

Reacties