Europa-Park

Video: dit zijn de glijbanen in Europa-Parks nieuwe waterpark Rulantica

27-11-2019, 10.38 uur | Reacties

Na een voorbereiding van maar liefst zesenhalf jaar vindt morgen de langverwachte officiële opening plaats van Rulantica, het waterpark van het Duitse attractiepark Europa-Park. Het complex, opgetrokken in Scandinavische stijl, telt maar liefst zeventien verschillende glijbanen. Een nieuwe YouTube-video brengt een groot aantal glijbanen in beeld.

Rulantica heeft een oppervlakte van 32.600 vierkante meter. Het zwemparadijs bestaat uit de zes overdekte themadelen Skip Strand, Rangnakor, Trølldal, Lumåfals, Skog Lagune en Vinterhal. Verder zijn er de twee gebieden Frigg Tempel en Vildstrøm in de openlucht. De 250 meter lange lazy river Snorri's Saga, vernoemd naar Rulantica-mascotte Snorri, kronkelt door meerdere gebieden heen.


ZIE OOK: Video: wandeling door Europa-Parks waterpark Rulantica

De interessantste glijbanen bevinden zich in Rangnakor en Vinterhal. Zo is Rangnakor de thuisbasis van de duellerende bandenglijbaan Odinrås - bestaand uit de twee banen Hugin en Munin - en de freefall slides Dugdrob en Vildfål. Die laatste twee waterattracties werken met behulp van een valluik. Vinterhal omvat zes glijbanen: Två Fall, Stormvind, Vinter Rytt, Svalgur Rytt, Isbrekker I en Isbrekker II.

Museum
De bouw van Rulantica viel samen met de komst van het aangrenzende themahotel Krønasår, dat afgelopen voorjaar al openging. Het eerder gecommuniceerde budget van 150 miljoen euro is inmiddels bijgesteld naar 180 miljoen euro. Volgens het achtergrondverhaal is Krønasår een natuurhistorisch museum. Waterpark Rulantica dient als een speciale expositie met overblijfselen van een gelijknamig mysterieus eiland.

Voor de komende jaren staan al uitbreidingen op de planning. Europa-Park kiest voor een bouw in fases om te "leren van ervaringen uit het verleden en reacties van de bezoekers", vertelde adviseur Chip Cleary onlangs.

Korting
Tickets voor Rulantica kosten 42,50 euro aan de kassa. Online krijgen bezoekers 4 euro korting. Er zijn ook avondtickets, geldig vanaf 17.00 uur. Die zijn 3 euro goedkoper dan reguliere entreebewijzen. Voor een parkeerplek vraagt men 7 euro per dag.

Rulantica is in principe dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Hotelgasten mogen al om 09.00 uur naar binnen. Tijdens de kerstvakantie gelden aangepaste openingstijden: op 31 december sluit het waterpark om 19.00 uur en op 24 en 25 december is het bad gesloten vanwege Kerstmis.

Uitverkocht
In verband met de beperkte capaciteit raadt Europa-Park iedereen met klem aan om kaarten vooraf op internet te bestellen. In december en januari zijn al verschillende dagtickets uitverkocht.ZIE OOK: Europa-Park onthult plattegrond van nieuw waterpark Rulantica

Reacties