Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Puy du Fou

Frans themapark investeert volgend jaar 62 miljoen euro in uitbreidingen

27-11-2019, 23.22 uur

Eén van de populairste pretparken van Europa trekt de portemonnee. Het Franse historische themapark Puy du Fou, dat volledig draait om shows en walkthrough-attracties, investeert maar liefst 62 miljoen euro in uitbreidingen. Dat is de helft van de jaaromzet van het bedrijf. In 2020 presenteert Puy du Fou een nieuwe show, een nieuw hotel en een nieuw congrescentrum.

De bestaande avondshow Les Orgues de Feu uit 2009 wordt vervangen door Les Noces de Feu ('De Bruiloft van Vuur'). De 16 miljoen euro kostende productie staat in het teken van "een poëtische reis naar het hart van de negentiende eeuw", verspreid over maar liefst 7600 vierkante meter.

Er wordt gebruikgemaakt van vuur, water en dertig acteurs. Puy du Fou spreekt ook over "stunts onder water". "Indrukwekkende decors zullen verrijzen uit een diepe vijver", staat in de omschrijving. Per voorstelling is er plaats voor zevenduizend toeschouwers. Het nieuwe seizoen begint op 4 april 2020.

Lodewijk XIV
Daarnaast opent Puy du Fou het zesde themahotel Le Grand Siècle, in de stijl van Lodewijk XIV. Het complex van 20 miljoen euro bestaat uit 96 familiekamers, een restaurant met vijfhonderd zitplaatsen en drie hectare aan tuinen. Dankzij het nieuwe hotel telt het park straks in totaal vijfhonderd kamers en 2500 bedden.

Even verderop wordt gebouwd aan een gigantisch congrescentrum van 3500 vierkante meter: Le Théâtre Molière. Er komen elf vergaderzalen en een groot auditorium met vijfhonderd zitplaatsen, bedoeld voor het organiseren van bedrijfsevenementen.

Record
Puy du Fou is een pretpark zonder grote mechanische attracties. Bezoekers kunnen zich de hele dag vergapen aan spectaculaire shows. Dit jaar verwelkomde het park bijna 2,31 miljoen bezoekers: een record. Belangrijkste nieuwigheid was de walkthrough-show Le Premier Royaume.

Ondertussen zit de concurrentie ook niet stil. Puy du Fou mocht zich jarenlang de nummer twee van Frankrijk noemen, na Disneyland Paris. Nu voelt men de hete adem van Parc Astérix in de nek. Dat park komt dit jaar ook voor het eerst uit op meer dan 2,3 miljoen bezoekers. Het exacte aantal is nog niet bekend: Parc Astérix is in december ook nog enkele dagen geopend.Meer Puy du Fou
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be