Duinrell

Naaktzwemmers komen samen in Tikibad van Duinrell

26-11-2019, 20.30 uur | ReactiesFoto: natuurlijknfn.nl

Het Tikibad van Duinrell is op zondag 15 december het toneel van een opvallend evenement. 's Middags en 's avonds opent het waterparadijs exclusief de deuren voor naaktzwemmers. Dan vindt in het zwemcomplex het jaarlijkse uitje van de Naturisten Federatie Nederland (NFN) plaats.

Reguliere bezoekers kunnen langskomen van 10.00 tot 13.30 uur. Van 14.30 tot 20.30 uur wordt er gezwommen zonder badkledij aan. Badgasten mogen in hun blootje gebruikmaken van de glijbanen, de lazy river, het golfslagbad, de ligstoelen en alle andere faciliteiten.


ZIE OOK: Duinrell opent Tikibad exclusief voor naaktzwemmers

De blootzwemdag is bedoeld voor NFN-leden en hun introducés. Zij betalen respectievelijk 12,50 en 14 euro voor een ticket. Bovendien kunnen de naaktzwemmers ook het attractiepark zelf in, waar tussen 11.00 en 16.00 uur enkele winterattracties geopend zijn. Daar is het dragen van kleding verplicht.

Aandacht
Hoewel de bijeenkomst al voor de elfde keer gehouden wordt, trekt het spraakmakende evenement toch elke keer weer de aandacht van de landelijke media en het publiek. De NFN vindt dat niet erg.

"Op enkele populaire pagina's en nieuwssites stroomden er duizenden reacties binnen", schreef de organisatie vorig jaar trots. "In totaal bereikte dit nieuws wel vijf miljoen mensen. Dankzij al deze aandacht mochten we heel veel nieuwe leden verwelkomen in het Tikibad." In 2018 was de naaktzwemdag goed voor bijna achthonderd bezoekers, een record.

ZIE OOK: Wereldrecord: 192 personen zitten naakt in achtbaan

Reacties