Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Eindelijk: zo gaat de nieuwe flying coaster van Phantasialand eruitzien

25-11-2019, 10.39 uur

Phantasialand laat eindelijk zien hoe het nieuwe parkdeel Rookburgh eruit komt te zien. Een YouTube-video toont een digitale animatie van de themawereld in steampunk-stijl, waar ook flying coaster F.L.Y. en een hotel onderdeel van zijn. De videobeelden geven een goed beeld van de sfeer en de omvang van het gebied.

Bovendien wordt de nieuwe achtbaan - waarbij passagiers de rit liggend afleggen - voor het eerst uitgebreid in beeld gebracht. F.L.Y. gaat meerdere keren over de kop. Volgens Phantasialand is het de langste flying coaster ter wereld en de eerste met een lancering. De attractie werd gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma.

Het lijkt erop dat de marketingcampagne rond de langverwachte uitbreiding eindelijk op stoom komt. Afgelopen weekend begon Phantasialand al met het uitdelen van krantjes met tekeningen en informatie over het gebied.

Baandelen
Looopings kon op 6 april 2017 als eerste melden dat Phantasialand een flying coaster wilde bouwen. Op 20 juni 2017 volgde de officiële aankondiging. De eerste baandelen verschenen in de zomer van 2017 op de bouwplaats. Daarna bleef het vrij stil. Wel werden op 20 december 2018 plannen gepresenteerd voor Hotel Charles Lindbergh, dat onderdeel wordt van Rookburgh.

Een openingsdatum durft het Duitse pretpark nog steeds niet te noemen, maar alles wijst erop dat Rookburgh, F.L.Y. en het themahotel opengaan in het zomerseizoen van 2020.Meer Phantasialand
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be