Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Halloweenacteur Walibi Holland mishandeld: 'Blijf met je klauwen van scare actors af'

25-11-2019, 16.35 uurBeeld: DeLaVrie Media

Een medewerker van de Halloween Fright Nights in Walibi Holland doet een boekje open over de agressie waar scare actors mee te maken krijgen. Bijna een maand na de laatste halloweenavond in het pretpark verbreekt één van de acteurs het stilzwijgen. In een relaas op Facebook beschrijft hij hoe hij dit jaar meerdere keren mishandeld is.

Het gaat om de acteur die de rol van de huilende baby speelde in de scare zone Nightmares. Hij spreekt in het Facebook-bericht over "één van de meest agressieve jaren die ik ooit heb meegemaakt". "Nog nooit is er zo veel aan mij gezeten en ben ik geslagen door bezoekers als dit afgelopen seizoen. Zo erg, dat ik in het laatste weekend aangifte heb moeten doen tegen een bezoeker die mij van achteren op mijn hoofd sloeg."

De dader ontkende. "Helaas kan de beste man niet vervolgd worden in verband met gebrek aan bewijs." Een dag na het voorval ging het opnieuw mis. "Ik werd weer geslagen door een bezoeker, ook opgepakt door de beveiliging, maar ik was er zelf zo klaar mee dat ik besloten heb om geen aangifte te doen tegen de jongeman."

Maskers
Om meer geweldsincidenten tegen te gaan, zijn verschillende acteurs met maskers op de laatste halloweendagen van het seizoen vervangen door karakters zónder maskers. De baby ontbrak toen ook. Kennelijk zijn agressieve bezoekers sneller geneigd om maskers aan te vallen dan personen waarvan het gezicht zichtbaar is.

De bewuste scare actor zegt goed opgevangen te zijn door zijn collega's en de beveiliging. Hij sluit af met een verzoek aan het Walibi-publiek. "Ik wil hierbij toch nog een keer op oproep doen om met je klauwen van scare actors af te blijven. Het werk is enorm leuk, maar de lol gaat er voor mij wel een beetje af zo."

Meer Walibi Holland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be