Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Meevaller: Wildlands Emmen draait minder verlies dan verwacht

24-11-2019, 18.19 uur | Reacties

Dierenpark Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft een meevaller. De dierentuin koerst dit jaar af op een tekort van 3,3 miljoen euro. Dat verlies valt 1,5 miljoen euro lager uit dan waar het management eigenlijk op had gerekend. Directeur Erik van Engelen ging eerder uit van een verlies van 4,8 miljoen euro in 2019.

"We hebben besparingen naar voren gehaald", legt Van Engelen uit in gesprek met Het Financieele Dagblad. "Ik wil vermijden dat bij ons personeel onrust ontstaat over een mogelijke nieuwe bezuinigingsronde en heb dan liever wat meer buffer."

In 2018 trok Wildlands 855.000 bezoekers, fors lager dan het oorspronkelijke doel van 1,2 miljoen bezoekers per jaar. Nu is de ambitie 940.000 bezoekers. Over enkele jaren zou er dan weer winst in zicht kunnen komen.

Fluitend
"Aan het begin van deze zomer dacht ik nog dat we die 940.000 fluitend gingen halen, maar dat gaat niet lukken", zegt de directeur. Het ongunstige weer speelde Wildlands parten. "Het is niet leuk om naar externe factoren te wijzen. Maar de weersinvloeden zijn echt heel sterk." De verwachting is dat het park dit jaar uitkomt tussen 910.000 en 920.000 bezoekers.

Ondanks de financiële problemen blijft Wildlands investeren in uitbreidingen. Alle schulden zijn overgenomen door de gemeente. Er werden het afgelopen jaar verschillende diersoorten toegevoegd. Ook de infrastructuur is verbeterd. Dat zorgt nu voor betere beoordelingen.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Reacties