Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Steigers weggehaald bij nieuwe Efteling-attractie Max & Moritz

23-11-2019, 11.18 uurBeeld: @SimonTAdventure

Het stationsgebouw van de nieuwe Efteling-achtbaan Max & Moritz is grotendeels uit de steigers. De afgelopen weken werd het oude Zwitserse station van de Bob omgevormd tot een klokkenmakerij uit een Duits bergdorpje. Het gaat om de werkplaats van Frau Schmetterling, de moeder van hoofdpersonages Max en Moritz.

De eerste decorstukken werden eerder deze maand al zichtbaar. Nu de steigers voor de gevel zijn weggehaald, komen de details tevoorschijn. Zo zien passanten nu silhouetten van gereedschap en koekoeksklokken achter een venster.

Van de familieachtbaan zelf ontbreekt op dit moment nog ieder spoor. Wel wordt er hard gewerkt aan de betonnen fundering waar later de steunpilaren op komen te staan. De nieuwe attractie kost 15 miljoen euro.

4 jaar
In het voorjaar van 2020 moet de dubbele powered coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides af zijn. Bezoekers beleven hoe de kwajongens Max en Moritz meermaals ontsnappen uit de werkplaats van hun moeder. Dankzij een minimumlengte van één meter zal de attractie geschikt zijn voor kinderen vanaf een jaar of 4.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be