Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Nostalgische trein Europa-Park gaat over op elektriciteit

21-11-2019, 18.26 uur | Reacties

De klassieke trein die al sinds 1975 door Europa-Park rijdt, krijgt een flinke upgrade. Het Duitse pretpark bouwt alle diesellocomotieven van de nostalgische Panoramabahn om tot elektrische voertuigen.

De vier stations van de attractie, in de themagebieden Duitsland, Engeland, Rusland en Spanje, zijn inmiddels voorzien van draadloze laadtechniek. Die levert nieuwe energie aan de locomotieven terwijl passagiers in- en uitstappen. Twee minuten laden per station is voldoende om de trein zijn rondjes te laten rijden.

Europa-Park besloot de attractie aan te passen omdat men graag duurzamer met energie wil omgaan. Nostalgisch ingestelde bezoekers hoeven echter niet te treuren: het kenmerkende geluid van een locomotief wordt straks digitaal nagebootst. Ook zullen de treinen met behulp van waterdamp gewoon blijven stomen.

Zaterdag
De diesellocomotieven worden één voor één verbouwd. Vanaf aanstaande zaterdag rijdt de eerste elektrische locomotief door het park. Dan begint het winterseizoen van Europa-Park.

Meer Europa-Park